Huawei Mate X

Huawei Mate X

A széthajthatós telefonok kora!

Jövöt a kezünkben tarjuk!

Nem csak a Samsung, hanem a Huawei is apró változtatásokat végzett összehajtható kijelzős ketyeréjén, igaz: a Mate X nem futott bele publikus problémákba, a sencseni óriás ugyanis kivárt egészen addig a starttal, amíg megfelelő színvonalat nem sikerült biztosítani a konstrukció oldaláról. Ez érthető, hiszen félmilliónál is több forintba kerül majd egy-egy ilyen ketyere (a Mate X az első európai piacokra konkrétan 2300 euróért várható), ám úgy tűnik: most már tényleg közel a piacra kerülés.

Az AndroidAuthoritynek lehetősége volt megtapogatni a módosításokon átesett Mate X-et, és elégedett volt a nyitva 8″-es, csukva 6,6″-es AMOLED panellel, amely kifele hajtható össze és kevesebb kerettel operál mint riválisa. A portál úgy tudja: a ketyere jövő hónapban el is startol az első piacokon, és a Kirin 980-nal bejelentett verzió mellett érkezik majd egy a vadi új Kirin 990-nel, alighanem annak is beépített 5G modemes variációjával, amely a TSMC 7 nm+ node-ján készül. A Nikkei Asian Review rovata ugyanakkor aláhúzza a Reuters korábbi értesüléseit: az amerikai kereskedelmi tiltás miatt nem futhat alapból sem a Mate 30 családon, sem egyik Mate X variáción sem Google szolgáltatás, ami mindenképpen megnehezítheti a mobilos elsőségre törő Huawei dolgát a pénztáraknál.

Igaz, Richard Yu az AndroidAuthoritynek elmondta: számos megoldás lehet a Google csomag és a Play Áruház vásárlás utáni telepítésére. A akadt például eset, amikor a Meizu a keresőóriás szolgáltatásai nélkül kínált eszközt, ám az Áruházat saját alkalmazásboltjából engedte letölteni. Igaz: ez nem feltétlenül jelenti a Google keretrendszer mély integrációját. A nyugati piacokon márpedig a Kereső, a Gmail, a Térkép, a Drive, a YouTube és társaik rendkívül népszerűek, és ezekhez a felhasználó nyilván szeretne hozzájutni.

Forrás:
www.mobilarena.hu

https://mobilarena.hu/…/kirin_990-nel_de_google_nelkul_star…