Érkezik az Android 12, ami az operációs rendszer történetének legnagyobb frissítését is jelenti megjelenés szempontjából

A Google a 2021-es Google I/O nyitóeseményén, azaz tegnap bemutatta az Android 12 rendszert. Noha a frissítés csak az év későbbi szakaszában, ősszel indul, már most tudjuk, hogy az Android az eddigi legnagyobb frissítéséről beszélhetünk.

Android 12, megújul a teljes felület!

A Google tavaly februárban kezdte el csepegtetni információkat az Android 12-ről, amikor kiadta az operációs rendszer első fejlesztői előnézetét. A legnagyobb dolog, amiről az Android 12-nél beszélhetünk, az új dizájn. A „Material You” a Google következő tervezési szakaszának neve az Android számára, és ahogy a neve is mutatja, a Material You arra összpontosít, hogy az Android személyesebbé váljon, mint valaha.

Amikor új háttérképet állítunk be az Android 12-ön, a felhasználótól megkérdezi, hogy szeretnék-e új témát is hozzáadni az adott háttérkép színei alapján. Az Android elemzi a háttérkép összes színét, használ egy kis AI varázslatot, majd integrálja azokat az operációs rendszerbe. Ennek az egyéni témának a színei láthatók az értesítések között, a zárolási képernyőn, a widgetekben, a Google-alkalmazásokban és még harmadik féltől származó alkalmazásokban is, amint a fejlesztők támogatást nyújtanak az új szolgáltatáshoz.

A személyre szabásra mindig is nagy hangsúlyt fektetett az Androidra, de ez egy teljesen új szintre emeli a dolgokat. Ezek az egyedi témák kezdetben kizárólag a Pixelek számára lesznek elérhetők, de a Google szerint később más androidos telefonokhoz is eljutnak.

Android 12, megújul a teljes felület!

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az operációs rendszer egészében elszórtak rengeteg új dizájnbeli változtatást, amelyek vadonatúj megjelenést kölcsönöznek a felületnek, többek között új gombok, újratervezett widgetek és új csúszkák. A vizuális módosításokon kívül az Android 12 rengeteg funkcionális frissítést is tartalmaz.

A Google egyes esetekben akár 22 százalékkal is képes volt csökkenteni a CPU-felhasználást. Ennek azt kell eredményeznie, hogy az androidos telefonok gyorsabbak és jobban reagálnak, mint korábban, ami mindig nagyon jó látni.

Forrás: https://www.telefonguru.hu/