Posted on Hozzászólás most!

Huawei 5G

A vállalat több mint ötven 5G szerződést kötött már az amerikai szankciók közepette.

A Huawei Technologies szerint a következő generációs, 5G technológiájú vezeték nélküli hálózatok kiépítése a jövő évtől kezdve hozzájárul majd bevételei növekedéséhez, különösen akkortól, amikor Kínában elindulnak a szolgáltatások. A kínai óriás több mint 50 5G kereskedelmi szerződést kötött annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei azzal vádolják a vállalatot, hogy az általa gyártott telekommunikációs eszközöket kémkedésre használják.

Hirdetés
Ken Hu, a Huawei alelnöke úgy nyilatkozott egy konferencián, hogy főként Ázsiában várható bevételnövekedés, és még jó időbe telik, míg az 5G számottevően hozzájárul majd a bevételekhez. – Jövő év közepén tisztábban látunk majd, mivel ekkorra Kínában már elér egy bizonyos szintet az 5G technológia bevezetése.

Kína három nagy állami telekommunikációs vállalata egymással versengve indítja be 5G szolgáltatását az idén több mint 50 városban, követve a fejlett országokat, köztük Dél-Koreát és az Egyesült Államokat, amelyekben már elindult az új technológiák (például az önvezető autókat) támogatását is ígérő szolgáltatás.

Forrás:
www.computerworld.hu

https://computerworld.hu/…/bevetelnovekedest-var-jovore-a-h…

Posted on Hozzászólás most!

Huawei Mate X

Huawei Mate X

A széthajthatós telefonok kora!

Jövöt a kezünkben tarjuk!

Nem csak a Samsung, hanem a Huawei is apró változtatásokat végzett összehajtható kijelzős ketyeréjén, igaz: a Mate X nem futott bele publikus problémákba, a sencseni óriás ugyanis kivárt egészen addig a starttal, amíg megfelelő színvonalat nem sikerült biztosítani a konstrukció oldaláról. Ez érthető, hiszen félmilliónál is több forintba kerül majd egy-egy ilyen ketyere (a Mate X az első európai piacokra konkrétan 2300 euróért várható), ám úgy tűnik: most már tényleg közel a piacra kerülés.

Az AndroidAuthoritynek lehetősége volt megtapogatni a módosításokon átesett Mate X-et, és elégedett volt a nyitva 8″-es, csukva 6,6″-es AMOLED panellel, amely kifele hajtható össze és kevesebb kerettel operál mint riválisa. A portál úgy tudja: a ketyere jövő hónapban el is startol az első piacokon, és a Kirin 980-nal bejelentett verzió mellett érkezik majd egy a vadi új Kirin 990-nel, alighanem annak is beépített 5G modemes variációjával, amely a TSMC 7 nm+ node-ján készül. A Nikkei Asian Review rovata ugyanakkor aláhúzza a Reuters korábbi értesüléseit: az amerikai kereskedelmi tiltás miatt nem futhat alapból sem a Mate 30 családon, sem egyik Mate X variáción sem Google szolgáltatás, ami mindenképpen megnehezítheti a mobilos elsőségre törő Huawei dolgát a pénztáraknál.

Igaz, Richard Yu az AndroidAuthoritynek elmondta: számos megoldás lehet a Google csomag és a Play Áruház vásárlás utáni telepítésére. A akadt például eset, amikor a Meizu a keresőóriás szolgáltatásai nélkül kínált eszközt, ám az Áruházat saját alkalmazásboltjából engedte letölteni. Igaz: ez nem feltétlenül jelenti a Google keretrendszer mély integrációját. A nyugati piacokon márpedig a Kereső, a Gmail, a Térkép, a Drive, a YouTube és társaik rendkívül népszerűek, és ezekhez a felhasználó nyilván szeretne hozzájutni.

Forrás:
www.mobilarena.hu

https://mobilarena.hu/…/kirin_990-nel_de_google_nelkul_star…

Posted on Hozzászólás most!

HP Ultrabook

Új csúcskategóriás noteszgépről rántotta le a leplet a HP: az Elite Dragonfly pár éve még az ultrabook címkét kapta volna, de most már az Athena matrica kerülhet(ne) rá.

A tabletté is alakítható készülék fő vonzereje alighanem hordozhatósága lesz, a 13,3 hüvelykes, FHD vagy 4K felbontású kijelző köré építkező gép ugyanis CNC-zett, magnéziumötvözetű házba került, mely 304 x 200 x 16 mm méretekkel és 990 grammos tömeggel ruházza fel, miközben a cég szerint megfelel a MIL-STD 810G szabványban előírt strapabírósági kritériumoknak. A HP egyébként a teljes házat olyan bevonattal látta el, amely taszítja a zsírokat és olajokat, tehát számíthatunk arra, hogy a megszokottnál kevésbé lesz ujjlenyomatos a nap végére. A hordozhatósághoz tartozik még a sokoldalú kommunikációs képesség, melyet Wi-Fi 6, Bluetooth 5 és opcionális LTE modem biztosít. A csatlakozók között TB3, normál USB-t kínáló Type-C, sőt, Type-A is szerepel.

Mint az elején említettük, az Athena matrica nem teljesen jogosan kerülhet az Elite Dragonflyra, mégpedig azért, mert egyelőre nyolcadik generációs Core i7/i5/i3 processzorokkal kerül piacra. Ennek ellenére a HP szerint a gép nyújtotta élmény megegyezik azzal, amint egy, minden szempontból „Athena-szintű” notebook nyújtana, ide értve az üzemidőt is, mely a 990 grammos tömeget biztosító 38 Wh-s akkumulátorral nagyjából fél, a nehezebb, 56 Wh-s extra energiaforrással körülbelül egy napot tehet ki.

A Dragonfly rendes üzleti gépként elég sokféle konfigurációban rendelhető, ezek láthatóak az alábbi képen – a legolcsóbb, pórias kivitel ára 1550 dollárról indul.

Forrás: