A vállalat több mint ötven 5G szerződést kötött már az amerikai szankciók közepette.

A Huawei Technologies szerint a következő generációs, 5G technológiájú vezeték nélküli hálózatok kiépítése a jövő évtől kezdve hozzájárul majd bevételei növekedéséhez, különösen akkortól, amikor Kínában elindulnak a szolgáltatások. A kínai óriás több mint 50 5G kereskedelmi szerződést kötött annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei azzal vádolják a vállalatot, hogy az általa gyártott telekommunikációs eszközöket kémkedésre használják.

Hirdetés
Ken Hu, a Huawei alelnöke úgy nyilatkozott egy konferencián, hogy főként Ázsiában várható bevételnövekedés, és még jó időbe telik, míg az 5G számottevően hozzájárul majd a bevételekhez. – Jövő év közepén tisztábban látunk majd, mivel ekkorra Kínában már elér egy bizonyos szintet az 5G technológia bevezetése.

Kína három nagy állami telekommunikációs vállalata egymással versengve indítja be 5G szolgáltatását az idén több mint 50 városban, követve a fejlett országokat, köztük Dél-Koreát és az Egyesült Államokat, amelyekben már elindult az új technológiák (például az önvezető autókat) támogatását is ígérő szolgáltatás.

Forrás:
www.computerworld.hu

https://computerworld.hu/…/bevetelnovekedest-var-jovore-a-h…