Samsung monitorral kapcsolatos hírek

12 új monitort leplezett le a Samsung, amelyek közös tulajdonságai közé tartoznak a 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szögek, a 10 bites színmélység, a 99%-os sRGB színtérlefedettség, a három oldalról szinte keret nélküli dizájn, a HDR10 minősítés, illetve a TÜV Rheiland Intelligent Eye Care certifikáció, valamint a Samsung Adaptive Picture szemkímélő módja. Utóbbi a környezeti viszonyoknak megfelelően automatikusan szabályozza a kijelző fényerejét és színhőmérsékletét, ami a csökkentett kékfénykibocsátással és a villódzásmentes működéssel kombinálva jelentősen kíméli szemünket akár egész napos munkavégzés során is.


[+]

Az új monitorok három sorozatba kerültek beosztásra, ezen belül pedig többféle méret és egymástól apróságokban eltérő modellváltozatok lesznek elérhetőek. A 27 és 32 hüvelykes verzióban választható S8 széria tagjai számítanak csúcsmodellnek, hiszen esetükben UHD felbontás, teljes mértékben konfigurálható állvány, modelltől függően három- vagy négyportos USB-hub és 90 wattig töltésre is használható USB Type-C képezi a repertoár részét.


[+]

A szintén 27 és 32 hüvelykes méretben elérhető S7 sorozat tagjai drágább rokonaikhoz hasonlóan UHD felbontást kaptak, az USB-hub azonban kimaradt a csomagból, illetve talpból is csak dönthető változatot kapunk, a magasságállítás, forgathatóság és a pivot-mód csak az S8, és a 24-34” képátlóig terjedő, hét modellt felsorakoztató S6 sorozat privilégiuma.


[+]

Az S6 sorozat tagjainak szinte mindegyike QHD, azaz 2560×1440 pixeles felbontással rendelkezik, ez alól kivétel az új line-upban egyedüliként 21:9 képaránnyal és 1000R mértékű ívvel büszkélkedő, UWQHD felbontású, 34 hüvelykes S65UA. Utóbbi az S7 modellekhez hasonló, egyszerűbb talpat kapott, a többi verzió viszont már az S8 változatok konfigurálhatóságával büszkélkedhet, míg AMD FreeSync támogatás és USB-hub mindegyik S6-os modellbe jutott, sőt, az S60UA és S65UA kivitelekbe Type-C-vel és RJ45 csatlakozó is került. A kissé logikátlanul elosztott specifikációkat szövegesen persze viszonylag nehéz összehasonlítani, ezért bátorkodtunk kimásolni a gyártó által közölt táblázatot, amelyben könnyedén kiválaszthatjuk, melyik monitor felel meg leginkább az igényeinknek:

Forrás: https://prohardver.hu/