Új csúcskategóriás noteszgépről rántotta le a leplet a HP: az Elite Dragonfly pár éve még az ultrabook címkét kapta volna, de most már az Athena matrica kerülhet(ne) rá.

A tabletté is alakítható készülék fő vonzereje alighanem hordozhatósága lesz, a 13,3 hüvelykes, FHD vagy 4K felbontású kijelző köré építkező gép ugyanis CNC-zett, magnéziumötvözetű házba került, mely 304 x 200 x 16 mm méretekkel és 990 grammos tömeggel ruházza fel, miközben a cég szerint megfelel a MIL-STD 810G szabványban előírt strapabírósági kritériumoknak. A HP egyébként a teljes házat olyan bevonattal látta el, amely taszítja a zsírokat és olajokat, tehát számíthatunk arra, hogy a megszokottnál kevésbé lesz ujjlenyomatos a nap végére. A hordozhatósághoz tartozik még a sokoldalú kommunikációs képesség, melyet Wi-Fi 6, Bluetooth 5 és opcionális LTE modem biztosít. A csatlakozók között TB3, normál USB-t kínáló Type-C, sőt, Type-A is szerepel.

Mint az elején említettük, az Athena matrica nem teljesen jogosan kerülhet az Elite Dragonflyra, mégpedig azért, mert egyelőre nyolcadik generációs Core i7/i5/i3 processzorokkal kerül piacra. Ennek ellenére a HP szerint a gép nyújtotta élmény megegyezik azzal, amint egy, minden szempontból „Athena-szintű” notebook nyújtana, ide értve az üzemidőt is, mely a 990 grammos tömeget biztosító 38 Wh-s akkumulátorral nagyjából fél, a nehezebb, 56 Wh-s extra energiaforrással körülbelül egy napot tehet ki.

A Dragonfly rendes üzleti gépként elég sokféle konfigurációban rendelhető, ezek láthatóak az alábbi képen – a legolcsóbb, pórias kivitel ára 1550 dollárról indul.

Forrás: